Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rikudou-sennin ~ az alapok

RIKUDOU-SENNIN

Rikudou

 Rikudou-sennin a Hat Út Bölcse, akit tulajdonképpen az  első ninjának tekintünk. Ő a ninja világ és a ninjutsu  megalapítója, már ha igaz a legenda. A Bölcs eredetileg  egy pap volt, aki a ninja idők kezdete előtt a vég nélküli  káosz és gyűlölet idejében élt, emelkedett ki és vált  ismertté. Ő volt az első élő ember, aki komolyan kezdte  tanulmányozni a chakrát, és annak természetét.  Tudását, bölcsességét a világ háborúskodásból és  káoszból való kivezetésére akarta felhasználni. A világot  járva terjesztette tanításait, összefoglaló néven a  ninjutsut. A Bölcs mind az öt elemet tudta használni,  továbbá a leghatalmasabb szemtechnikával, a  Rin'negannal is rendelkezett.

 A Juubi nevezetű Tízfarkú démon pusztításának idejében  élt, és saját maga győzte a szörnyet, saját magát téve  első Jinchuurikivé, magába pecsételte a hatalmas erőt. 

 

Rikudou-sennin a Juubi erejével rendelkezve hatalmas  erőre szert téve irányította tehát a ninja világot, tanítva a népnek a ninjutsut.

Ám a halálához közeledve tisztában volt azzal, hogy halála esetén a lepecsételt Juubi kiszabadul, és újból pusztítások végez majd. A halálos ágyán a chakráját kilenc részre választotta, és szétszórta a világban, így jöttek létre a többi démonok (Ichihbi--->Kyubi), erősebbek vagy épp gyengébbek, de hatással egymásra, így a ninják elfogták őket, és gazdatestekbe pecsételve gátolták erejük felszabadulását. Ezek a gazdák a Jinchuurikik. 

Ám a történet még mindig nem ér véget. A chakra kilenc részre osztása után a testet lepecsételte saját, tiktos pecsét technikájával. Ebből a pecsétből jött létre a Hold. Ez a technika pedig a Chibaku Tensei.

A Bölcs képeségei két fiában éledtek újjá: az idősebb erőteljes chakráját és spirituális energiáit örökölte, míg a fiatalabb a testi erejét, és az akaratát. Az idősebb alapította az Uchiha klánt, a fiatalabb a Senjut.